A Russian Christmas in Frisia

Om de kerstsferen in te luiden, presenten we met gepaste trots een wel heel bijzonder muziekspektakel! Het illustere Russische duo Vitaliy & Alla doet, na eerder dit jaar te hebben opgetreden in theaters als de Waalse Kerk te Amsterdam en het Hermitage Museum, It Spektrum aan. Niet voor zomaar een optreden, maar voor een optreden samen met het Julianakoor en de muziekgroep Lightness uit Burdaard.

Tijdens de voorstelling ‘A Russian Christmas in Frisia’ wordt de hele zaal meegenomen in een afwisselende voorstelling van wereldberoemde en bekende kerstliederen, van Russisch-orthodoxe liederen tot vrolijke Russische volksmuziek.

Vitaliy Sokolovskiy (piano) en Alla Gorskaya (vocals) komen uit het de Zuid-Russische havenstad Rostov. Vitaliy kreeg daar vroeger pianolessen van zijn moeder en ontpopte zich tot internationaal prijswinnaar. Hij nam deel aan verschillende Russische en internationale pianoconcoursen, waaronder het concours van Pesaro in Italië, en viel daarbij in de prijzen. In 2009 won hij ook een prestigieus pianoconcours voor duo’s in het Russische Vologda. Alla Gorskaya danste, zong en speelde viool in haar jeugd. In 2004 begon ze bij het Rostov Staatstheater voor Opera en Ballet. Sinds 2014 is ze lid van de internationale vereniging voor professionele musici, ‘Giardino delle Arti’. Ook trad ze op in verschillende Italiaanse theaters.

Vitaliy & Alla treden sinds eind 2017 regelmatig samen op in Nederland. Ze debuteerden op 23 december 2017 in het Fulcotheater in Ijsselstein met ‘A Russian Christmas’. Begin december 2021 zullen ze al in Burdaard aanwezig zijn, om te repeteren met het Julianakoor en Lightness.

Woon de voorstelling bij als u groot liefhebber bent van klassieke (Russische) muziek, maar bovenal als u met de kerst in aantocht in bent voor een bijzonder gezellige avond.

Ook leuk voor jou

Ferlet!

Muziek
Zo. 31 okt
15:00
17,50
Jansma foyer

We hebben Ferlet! Ferlet betekent behoefte en verlangen. Verlangen naar datgene wat wij in de afgelopen coronatijd zo gemist hebben: aanraking, verbinding, warmte, troost. Maar ook ‘ferlet’ aan werk, cultuur, reizen. We willen zo graag weer terug naar het vertrouwde ‘normaal’. En gezamenlijk weer een concert beleven. Bestaande liedjes, nieuwe liedjes en onbekende liedjes worden..

Kentucky Snake Oil

Muziek
Za. 13 nov
21:30
12,50 (voorverkoop)
It Spektrum

Deze avond waan je je helemaal in The States! Met fiddle, banjo, contrabas, gitaar en meerstemmige zang brengt Kentucky Snake Oil een mix van Bluegrass, Country en Americana. Swingende traditionals waar je niet stil bij kunt blijven zitten worden afgewisseld met sfeervolle nummers die beelden oproepen van klassieke westerns. De band speelt een gevarieerd repertoire..

Fries kamerorkest

Muziek
Zo. 9 jan
15:00
10,00
TIBB-zaal

Klassieke muziek, deftig en sáái? Nou, dan ken je het Frysk Kamer Orkerst nog niet! Al meer dan 50 jaar brengt dit orkest van ruim 40 betrokken amateur-musici muziek in Friesland. Unplugged, ambachtelijke handgemaakte muziek, the real thing! Primair richt het Fries Kamerorkest zich op klassieke muziek, maar uitstapjes naar film, folk en, wie weet,..

Terug naar de agenda