Fryske les

Voor niet-Friestaligen: In Burdaard e.o. komen wonen, maar de Friese taal nog niet machtig? Dan nodigen we je van harte uit voor een korte cursus Fries spreken en verstaan. In drie cursusavonden leer je eerste beginselen van onze rijke tweede rijkstaal en helpen we je over de drempel om Fries te spreken in het dorp als de situatie daarom vraagt.

Foar Frysktaligen: Kin dyn skriuwen noch wol wat ferbettering brûke? Foar Frysktaligen is der parallel oan boppesteande kursus in Fryske skriuwkursus, yn in oare seal. Yn de kursus wurde basale skriuwregels behannele en wurdt oefene yn it praktyske gebrûk. Wolst ris in Frysk kaartsje skriuwe, in mail of yn it Frysk appe? Wy helpe dy graach op ‘en paad.

De cursusavonden zijn niet als aparte lessen te volgen, alleen per set van 3. De eerste les is op 13 oktober, de tweede les op 27 oktober en de derde les op 10 november.

Opgeven kan tussen 1 september en 5 oktober per mail: babs.gezelle.meerburg@nhlstenden.com.

Ook leuk voor jou

Workshop krystkaartsjes meitsje

Workshop
Vr. 3 dec
14:00
13,50
TWA-seal

Iemand prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar wensen, maar dan uit de grond van je hart? Dat doe je niet met een gewone kaart, maar met een zelfgemaakte! Daarom geeft Natasja een workshop kerstkaarten maken. We gaan aan de slag met bijzondere ontwerpen: maak je kaart helemaal eigen, door unieke vouw- en stempeltechnieken. Traditioneel of..

Gezond ouder worden

Workshop
Do. 6 jan
15:30
Gratis
It Spektrum

Fit terwijl u zit! Speciaal voor de wat oudere mensen organiseren Geertje en Jessy een stoelyoga-uur. Stoelyoga doe je vanuit een zittende houding op de stoel en is geschikt voor iedereen. Speciale kleding is niet nodig. Het is een ontspannende en een laagdrempelige bewegingsvorm die een zeer positieve invloed heeft op stijfheid, bewegingsbeperking en ademhaling…

Baby massage (6 weken / 4 maanden)

Workshop
Do. 6 jan
10:00
7,50
It Spektrum

In een tweetal workshops kun je als moeder of vader met je baby ervaren hoe het is om een massage te geven. Door liefdevolle aanraking en gerichte massage, kunnen aan de ene kant klachten als obstipatie, buikkrampjes of reflux worden verlicht. Daarnaast wordt de beweeglijkheid en motorische ontwikkeling gestimuleerd. Maar het is ook ontzettend goed..

Terug naar de agenda