Wat Soesto!

Wat Soesto!, een voorstelling van Freark Smink, is een indringend portret geschreven over een hedendaagse boer in een bijzondere familie gebaseerd op eigen ervaringen uit het verleden. ‘Ik bin in boeresoan. Myn pake wie boer, myn heit wie boer en ik bin it. Dêr bin ik grutsk op. Niks meer, niks minder. Ik ha wolris lêzen dat je as bern je eigen âlders útsykje. As dat sa is, dan ha ik raar yn ‘e war west. Myn mem is okee. Dy besiket altyd te skipperjen en hat in hekel oan rúzje. Mei myn heit is dat oars,’ neffens Frans yn ‘Wat soesto!’.

Frans, de hoofdpersoon uit ‘Wat soesto!’ kan zich nog goed herinneren hoe hij als jongen languit in het gras kon liggen en naar de vogels luisterde. Wat was hij trots dat hij een boerenzoon was! Onder de strenge hand van zijn vader leerde Frans zelf boer te worden. Dat was niet altijd even gemakkelijk. Later als zelfstandig boer krijgt Frans te maken met eisen vanuit de overheid en druk vanuit de maatschappij. De ene maatregel na de andere discussie, je zou je gaan schamen dat je veehouder bent. Terwijl zijn moeder op de achtergrond onverstoorbaar haar eigen leven leidt, maakt Frans de balans op. Op de keper beschouwd heeft hij geen perspectief, maar ophouden is evenmin een optie. Wat zou hij dan moeten doen met zijn tijd? Waarom zegt de maatschappij niet duidelijker wat zij van de boeren verwachten, zodat hij eindelijk weer trots kan zijn dat hij boer is?

Onder de regie van Jos Thie speelt Freark Smink zelf de boer en Klaasje Postma zijn moeder. Na ‘De Emigrant’, ‘Feteranen’ en ‘It wie op in Simmerjûn’ is hiermee opnieuw een bijzondere voorstelling van Pier21 die door de provincie gaat reizen!

Ook leuk voor jou

Wijncabaret Aimabele Schoften

Theater
Za. 30 okt
20:00
22,50
TIBB-zaal

De Aimabele Schoften zijn liefhebbers van het leven en daar hoort regelmatig een goed glas wijn bij. Dat zij over dit goddelijke vocht een muzikaal cabaret hebben gemaakt is dus niet zo verwonderlijk. Izak, Ferdinand en Marcel bekijken de wijn van meerdere kanten. Een ode wordt zomaar afgewisseld met een hekellied. Er komt een oom..

Opera.. Maar dan anders!

Theater
Za. 29 jan
20:30
17,50
TIBB Seal

Opera stoffig, oubollig en niet meteen geschikt voor ook een jeugdig publiek? Twee Prima donna’s dagen Operakoor Amadeus uit het tegendeel te bewijzen! Maar Wie Uitdaagt, Zal Uitgedaagd Worden… Het vrolijke duo zorgt voor verrassend klassiek muziektheater. De PRIMA DONNA’S, Anouk Antonissen en Sanne Vleugels, brengen met veel humor eigenwijze opera. De sopranen hebben hun..

Burdaarder Toaniel Op, mar net út ‘e hichte: In Gekkenhûs yn ’t Sikenhûs

Theater
Vr. 4 feb
20:00
10,00
TIBB-zaal

It is in gaos yn it sikehûs. Troch te min plak – fanwege in ferbouwing – wurdt seal 13 yn gebrûk nommen. In ferâldere hok sûnder fasiliteiten. De iene nei de oare ferpleechkundige meldt him siik, en suster Riny moat har sjen te rêden mei de wat froulik oandwaande broeder Ernst-Paul en de sullige, âlde..

Terug naar de agenda