Where are you Adam

Documentaire over het leven van monniken op het Griekse schiereiland Athos.

Mount Athos is een autonome monnikenrepubliek onder Griekse soevereiniteit. Het telt twintig kloosters. Vrouwen worden er niet toegelaten. Ze is het geestelijk en cultureel centrum van de Byzantijnse kerk. Sinds 1990 nam het aantal monniken en novicen drastisch toe. Dit dankzij de instroom van vaak afgestudeerde jongeren uit de voormalig Sovjet-Unie. Filmmaker Aleksandr Zaporoshchenko bezoekt het eiland en toont de beelden van de natuur, de ritmes van de seizoenen en de toewijding van de monniken, hun beproevingen, pijn en saamhorigheid. Centraal staan het klooster Dochiariou en hegumen Geronda Gregory. De film wordt ingeleid door Katia Novikova, vrijwilligster bij Dakh, een platform dat hulp biedt aan mensen in Oekraïne en Nederland. De vrijwilligers bieden psychologische hulp en helpen bij het vinden van een baan. Verder vervoeren ze goederen naar Oekraïne met alle lof voor de dappere chauffeurs.

Toelichting: Na aftrek van eventuele kosten komt de opbrengst van de entree ten goede van Dakh.

Ook leuk voor jou

Bios Burdaard: The Lion King (Live Action versie uit 2019)

Film
Ma. 26 dec
14:00
6,00
TIBB Theaterzaal

Tweede Kerstdag kan natuurlijk niet zonder familiefilm. Bios Burdaard presenteert op deze dag de beroemde film van Disney in Live Action. In Disney’s The Lion King neemt regisseur Jon Favreau je mee naar de Afrikaanse savanne waar een toekomstige koning is geboren. Simba adoreert zijn vader, koning Mufasa, en neemt zijn eigen koninklijke voorbestemming nu..

Bios Burdaard presenteert: Grutte Pier

Film
Vr. 20 jan
20:00
17,50
TIBB Theaterzaal

Het levensverhaal van Grutte’ Pier Gerlofs Donia (1480-1520); een vrijheidsstrijder die vocht tegen de graven van Holland toen zij besloten om Friesland te willen overnemen. De boer was een reusachtige man die beschikte over bovenmenselijke kracht. Nadat een leger zijn vrouw doodde, ging Pier ten strijde tegen de gouverneur van Friesland, die hij als bezetter..

Terug naar de agenda