Workshop bierproeven door bierkeurmeester Hans Warning

Bierologie voor beginners door Hans Warning, bierkeurmeester. Wat is goed bier en wat is slecht bier? Hoe drink je bier en wat kun je zoal ruiken en proeven aan bier?

Om al die vragen te beantwoorden, staan we eerst stil bij de manier waarop bier gebrouwen wordt. We maken een rondje langs alle biertypen. Wat is het verschil tussen een Pilsener en een Sterke Blonde (Duvel)? Of, iets moeilijker, een Weizen en een Witbier?
Zo komen we op de centrale vraag van de avond: hoe moet je ruiken en proeven?

Zodra we dat onder de knie hebben, maken we de stap naar fouten en afwijkingen in bier. We zullen een aantal bieren proeven waar wat aan mankeert en leren hoe je dat kunt herkennen. Mag Pilsener bijvoorbeeld naar luciferstokjes (zwavel) ruiken of een Weizen naar kruidnagel? Mag een bier naar kauwgom ruiken? Aan het einde van de avond ben je in staat om de biertjes die je drinkt beter van elkaar te onderscheiden en kun je goed en slecht bier uit elkaar houden. Na afloop ben je de held van ieder bruin café!

Terug naar de agenda