Over It Spektrum

It Spektrum is een multifunctioneel centrum middenin Burdaard. Het is dé bestemming voor iedereen in Fryslân die wil genieten van handige voorzieningen, leuke voorstellingen en sportieve activiteiten. Kom gerust eens langs. 

Onze organisatie

It Spektrum is gevestigd in Schoolstraat 12 in Burdaard. Bij ons kunt u terecht voor het (zakelijk) huren van zalen, het beoefenen van meerdere sporten en het bijwonen van theater- en bioscoopvoorstellingen.

U kunt ook bij It Spektrum terecht voor verschillende voorzieningen. Denk aan de kinderopvang, de ouderensoos, het jeugdhonk en de peuterspeelzaal. Alles wat u nodig heeft kunt u vinden in het multifunctioneel centrum.

Activiteitencommissie

De activiteitencommissie regelt het programma van It Spektrum. Deze diverse en grote club zorgt dat alles vlekkeloos verloopt. Ook zijn ze aanwezig bij de activiteiten. Loop gerust eens op ze af; u kunt de leden van de commissie herkennen aan een polo-shirt. 

In de activiteitencommissie zitten Marian van der Geest, Babs Gezelle Meerburg, Nynke Slager, Marga Wijnja en Sjoukje Zijlstra.

De commissie bestaat uit allemaal vrijwilligers, van jong tot oud, die met hart en ziel werken binnen It Spektrum. Ook ons publiek bestaat uit jong en oud. Daarom is onze activiteitencommissie een perfecte afspiegeling van ons publiek.

 

Het mienskipsbier van Burdaard

De opbrengst van ons bier gaat onder meer naar It Spektrum: het multifunctioneel centrum van Burdaard. Een belangrijke plek voor de lokale mienskip met verschillende sociaal-culturele voorzieningen.

Burdaarder Bier wordt gebrouwen op initiatief van sponsoren van It Spektrum: Edwin Boonstra (Alfin), Doeke van Wieren (TWA Architecten), Minne Jansma (Jansma Burdaard), Ouwe Kingma (TIBB) en Aan Poorting (TIBB).

Bysûnder Nayf

Burdaarder Bier is geïnspireerd door de bijzondere naïeve kunst van melkvaarder en zondagsschilder Ruurd Wiersma (1904 – 1980). Naar hem is ook een zaal in It Spektrum vernoemd. Na een ontplofte oliekachel in zijn huisje in Burdaard ontpopte hij zich als uitzonderlijk schilder met als hoogtepunt het huisje zelf, waarvan de muren mooier zijn gemaakt met de vier jaargetijden. Tegenwoordig is het te bezoeken als museum.

Admiraals BierBrouwerij

Burdaarder Bier wordt gebrouwen op een klein stukje varen van Burdaard, in het plaatsje Aldtsjerk. Daar staat de brouwerij van brouwmeester Gerrit Admiraal, die er sinds 2014 met veel toewijding speciaalbier maakt.

Vrijwilliger worden? Wij kunnen uw hulp goed gebruiken!

Multifunctioneel centrum It Spektrum werkt uitsluitend met vrijwilligers om alle voorzieningen en activiteiten draaiende te houden. De meer dan 100 vrijwilligers doen dit met veel plezier. Komt u ons gezellige team versterken? We kunnen uw hulp goed gebruiken!

In It Spektrum is genoeg te doen! Het opvangen van kinderen voor of na schooltijd, het bijwonen van de ouderensoos en het jeugdhonk, of op een andere manier bijdragen aan It Spektrum: het kan! U krijgt er een leuk takenpakket en een gemoedelijk team voor terug. Wilt u graag wat extra doen voor jong en oud in Burdaard?

Meld u dan aan als vrijwilliger door een mailtje te sturen naar: info@itspektrum.nl